Rólunk

Az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) egy új szolgáltatási forma az egészségfejlesztés területén. A szolgáltatások igénybevételéhez nem szükséges sem beutaló, sem TAJ-kártya.

  • Hol működnek? Kistérségenként egy-egy EFI fog működni. Jelenleg 58 nyertes pályázó kezdi meg működését az ország különböző területén.
  • Kik dolgoznak az EFI-ben? Az EFI munkatársaként vagy külső tanácsadóként dolgozhat: orvos, pszichológus, mentálhigiénikus, védőnő, népegészségügyi felügyelő, népegészségügyi ellenőr, egészségfejlesztési szakirányú végzettséggel rendelkező szakember, diplomás ápoló, OKJ-s ápoló, dietetikus, rekreációs szakember, sportoktató, gyógytornász.
  • Mikor érdemes felkeresni az EFI-t? Ha Ön vagy családtagja -szűrési programon szeretne részt venni, -egyéni tanácsadást kér, -információkat szeretne országos vagy helyi egészségprogramokról.
  • ​Milyen problémával fordulhat az EFI-hez? Ha segítséget szeretne -testmozgással kapcsolatban, -az energiaegyensúly alakításához, -alkohol-probléma kezeléséhez vagy -a dohányzásról leszokást támogató programokról.
  • Nézünk egy példát! Ha ön éppen komoly túlsúllyal küzd és ez már egészségügyi problémákat is eredményez – például fulladás, nehéz mozgás, magas vérnyomás -, akkor kérheti, hogy az EFI szakemberei segítsenek önnek. Az EFI szakembereivel közösen egy önnek megfelelő életmódváltó programot állítanak össze és segítenek abban is, hogy végig tudja csinálni. Tehát a folyamatban sem marad egyedül, szakembereink segítik önt életmódprogramokkal, tanácsadással, lelki támogatással.
  • ​Milyen intézmény koordinálja az EFI-k működését? Az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) koordinálja és egységes módszertant biztosítva segíti az egyes EFI-k működését forrás: http://egeszseg.hu/mi-az-az-efi/ 

Az Egészségfejlesztési Iroda szolgáltatásai térítésmentesek! A szolgáltatások igénybevétele bejelentkezés, előzetes időpont egyeztetés alapján történik.